Installatie door Enereco

Installatie door Enereco

Wil je een airco laten plaatsen in jouw woning of bedrijfspand?  Kies voor snelle en vakkundige installatie door Enereco! Al onze producten zijn inclusief standaardmontage. Wat houdt deze installatie service in?

Airco inclusief montage door Enereco

Voor het installeren van een nieuwe airco is de specialistische kennis van een vakman nodig. We begrijpen dat het plaatsen van een airco niet iets is dat jij dagelijks doet. Enereco is een BRL100 gecertificeerd bedrijf, waar je alles voor je airco kunt regelen. Wij zijn uiteraard in het bezit van een F-gassencertificaat, werken volgens strikte veiligheidsrichtlijnen en monteren jouw airco op de gewenste plaats in jouw slaapkamer, woonkamer of werkkamer. Zo ben je altijd verzekerd van een perfect werkende airco. Een airco kopen en laten installeren is met Enereco eenvoudiger dan je in eerste instantie denkt!

Hoe werkt het laten plaatsen van een airco?

Bij Enereco hebben wij een standaard montagepakket voor de installatie van al onze producten. Om het plaatsen van jouw airco zo vlot mogelijk te laten verlopen en de montagekosten te beheersen, geven wij je graag voorafgaand aan de montage een advies op locatie en maken we samen een installatieplan.

Voordat wij de airco installeren, bekijken we samen met jouw wat de ideale plaats voor de binnen- en buitenunit is. Het is belangrijk dat de airco binnenunit niet te dicht bij een warmtebron, deur of raam hangt vanwege de luchtstroom en de wisselende temperatuur verschillen. Een buitenunit airco kan aan de muur, op het dak of op de grond worden geplaatst. Als de juiste plek is bepaald, monteren we de unit en leggen de afvoer, stroomvoorziening en bekabeling aan.

Hoe de installatie van jouw airco er precies uitziet, is afhankelijk van het type airco. In grote lijnen houden wij de volgende werkwijze aan bij het installeren van een airco:

  1. Positionering van de binnen- en buitenunit: bij de plaatsing van de binnenunit is een minimale leiding van 3 meter nodig.
  2. Monteren van units, afvoer, stroomvoorziening en bekabeling.
  3. Systeem gebruiksklaar maken en in bedrijf stellen op basis van de BRL100.
  4. Informatievoorziening over de producten en mogelijkheden.

Wat is er bij een standaard montage inbegrepen?

 • Plaatsing van de binnenunit, 3 meter leiding lengte en plaatsing van de buitenunit is inbegrepen.

 • Installatie en bevestigings materiaal.
 • Het plaatsen van de buitenunit inclusief kunststof opstellingsbalken.
 • Elektrische aansluiting naar wandcontactdoos of koppeldoos (niet ingewerkt, maximaal 1,5 meter rechts of links van de buitenunit). Zekering ten behoeve van airco moet reeds voorzien zijn (min. 16 A. voor airco’s tot 6.8 kW, daarboven 20A).
 • Condensafvoer van binnen naar buiten van maximaal 3 meter met natuurlijke afschot.

 • Leiding en kabel goten in wit (ook verkrijgbaar in grijs, zwart en bruin tegen meerprijs).
 • Afpersen van leidingen en de units, vacuümeren en in bedrijfstellen. De werking van de airco controleren.
 • 1 boring per binnenunit voor de leidingen inclusief afdichten, exclusief boren in beton.
 • Gebruiksinstructie bij oplevering van de installatie.
 • Opruimen en afvoeren van werk- en verpakkingsmaterialen. Schoonmaken en stofzuigen van de locatie waar we werken.

 • 5 jaar productgarantie, mits jaarlijks gedegen en aantoonbaar onderhoud met het Enereco onderhoudscontract.

  .

Wat is er bij een standaard montage niet inbegrepen?

 • Extra koelleiding, indien meer dan 3 meter tussen buiten- en binnenunit nodig is. De meerprijs van koelleiding, stuurkabel, wandgoot en afwerking is €55 per meter.

 • Boren van gaten in massief beton, stalen muren of daken.

 • Leveren en monteren van een condenswaterpomp indien condenswater naar boven afgevoerd dient te worden. De kosten voor de condenswaterpomp bedragen EUR 175 inclusief BTW en montage. De kosten voor een extra stille condenswaterpomp zijn hoger i.v.m. andere pompsysteem.

 • Zekering of werkschakelaar 20A ten behoeve van airconditioning boven 6.8 kW.

 • Het aanbrengen van een ontbrekend geaard wandcontactdoos of aanpassen van de elektra.

 • De buitenunit kan opgehangen worden op een muurbeugel, de kosten voor het plaatsen op de begane grond kunnen uitgevoerd worden voor €125 incl. BTW. Het ophangen van de buitenunit op een muurbeugel hoger dan 2m kunnen ook uitgevoerd worden in overleg. 

 • Het plaatsen van de buitenunit hoger dan 2,5 meter. Het kost dan veel tijd om de buiten unit en alle materialen naar een hoger niveau te krijgen. Daarbij moet er vaak op een ladder en met een lift worden gewerkt. We kunnen dit werk uiteraard tegen een kleine meerprijs uitvoeren.