Volledig elektrische warmtepomp met buitenunit

Wie echt helemaal van het gas af wil, heeft een volledig elektrische warmtepomp nodig! Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder de volledig elektrische warmtepomp met een buitenunit. Deze noemen we ook wel de lucht/water all-electric warmtepomp.

De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald, en dit wordt afgegeven aan het systeem. In tegenstelling tot een hybride warmtepomp, zorgt een volledig elektrische warmtepomp voor zowel verwarming als warm water. In de warmtepomp zelf zit een voorraadvat voor warm water waar je mee kunt douchen. Afhankelijk van je behoefte, is het mogelijk om een extra opslagvat te plaatsen zodat je altijd genoeg warm water hebt.

De voor- en nadelen van een volledig elektrische warmtepomp op een rij:

  • Met een all-electric lucht/water warmtepomp ben je, mits je kookt op inductie, helemaal van het gas af!
  • Je vermindert je CO2 uitstoot met maar liefst 40% tot 55%.
  • Een elektrische warmtepomp kan je ook gebruiken om in de zomer te koelen.
  • De installatie neemt slechts 2 tot 3 dagen in beslag en je gebruikt direct geen gas meer!
  • Er is de mogelijkheid voor een flinke subsidie, waardoor je de kosten laag houdt.
  • Wil je een all-electric warmtepomp, dan moet je huis wel goed geïsoleerd zijn. Ook de verwarming die je hebt, radiatoren, vloerverwarming of een andere vorm van verwarming, moet geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming.
  • Je hebt in huis de ruimte nodig voor een groot voorraadvat voor warm water.

Tip! Wil je in de toekomst helemaal van het gas af, maar is een volledig elektrische warmtepomp op dit moment nog iets te hoog gegrepen? Dan kun je ook kiezen voor een hybride warmtepomp met een iets hoger vermogen, die je later kunt gebruiken om helemaal van het gas af te gaan. Vraag naar de ‘all-electric-ready’ warmtepompen!