Warmtepomp plaatsen: hoe doen wij dat?

Het plaatsen van een warmtepomp neemt, afhankelijk van het soort warmtepomp, 2 tot 4 werkdagen in beslag. Als je zeker weet welke warmtepomp het beste bij je past, kunnen we na een offerte acceptatie en systeem ontwerp samen een dag inplannen voor de plaatsing. Iedere plaatsing is uniek en wij maken dus altijd een plan voor jouw specifieke situatie. Ook als je nog niet helemaal zeker weet welke warmtepomp je wilt gaan we natuurlijk altijd eerst samen jouw wensen bespreken.

Wij bestellen het materiaal en leveren het op de dag van de installatie. Het systeem (bij b.v. een volledig elektrische warmtepomp) bestaat uit:

  • de warmtepomp (buitenunit)
  • tapwatervat
  • buffervat
  • de warmtewisselaar
  • Installatie material

Het systeem wordt op de gewenste plek geplaatst (vaak op de plek van de oude cv-ketel of in de buurt van de ketel voor een hybride systeem) en het tapwater- en buffervat bevestigt. Het systeem wordt dan aangesloten op je radiatoren of vloerverwarming. Na de installatie doen wij nog een lek-test om te controleren of alles goed is aangesloten en stellen wij de warmtepomp af zodat je zo’n hoog mogelijk rendement behaalt.

In de meeste gevallen is de installatie in 2 werkdagen compleet. Kies je voor een bodem/water warmtepomp of een water/water warmtepomp, houd dan rekening met extra werkdagen voor het leggen van het buizennetwerk of het uitgraven van de putten.

Je kan de warmtepomp na installatie direct gebruiken! Houd er wel rekening mee dat het water even de tijd nodig kan hebben om de gewenste temperatuur te bereiken. Als extra service doen wij vaak de fijn afstelling nadat je de warmtepomp enige tijd in gebruik hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de maximale water temperatuur of seizoen instellingen.  De instellingen voor het dagelijkse gebruik kun je altijd zelf regelen.